?

Log in

No account? Create an account
entries friends calendar profile SMRT-TV (where my monthly column, Zoinks, appears) Previous Previous Next Next
Weird Gmail web interface issue? - Si, and I like potatoes.
yendi
yendi
Weird Gmail web interface issue?
Okay, folks, I'll go ahead and try to crowdsource this, since I'm not finding answers any other way.

As anyone who's gotten emails from me recently knows, Gmail has decided to double-send every email I send. Actually, it both double-sends it (so you'll get two copies), and gives me an error message saying it couldn't be sent (thus leaving both two sent copies and a draft in my mailbox). The actual error message reads: "Oops... a server error occurred and your email was not sent. (#78282)"

In an ironic twist, Google is useless for finding what that error means.

This happens on every web browser version of gmail on every computer, including Chrome, Firefox, Safari, and even IE on a Windows laptop I used at Arisia. It does not happen on the gmail app for my iPad or my Windows Phone or on Thunderbird (but dammit, I like using the gmail interface).

Other data: The only Lab I have active is the Calendar widget. No apps authorized other than the ones like the iPad app that need it. Changing themes does nothing. None of the options I found searching (most of which involve browser cache) work, not surprisingly (since it's obviously not my browser).

Oh, and my work gmail is configured exactly the same way as my personal one, and it doesn't have any problems even on the same browsers.

Anyone have any thoughts/experience with this?
4 comments or Leave a comment
Comments
not_hothead_yet From: not_hothead_yet Date: January 23rd, 2017 09:59 pm (UTC) (Link)
badly coded trojan made to track emails?
yendi From: yendi Date: January 24th, 2017 01:34 am (UTC) (Link)
If it is, it's server-side, since it's happening on multiple machines and browsers (but not on other accounts on those same ones), which is really odd.
not_hothead_yet From: not_hothead_yet Date: January 24th, 2017 05:27 am (UTC) (Link)
that IS really odd... def need a pro on this
not_hothead_yet From: not_hothead_yet Date: January 24th, 2017 05:32 am (UTC) (Link)
wait, if I'm reading this right, it sounds like something I've seen happen a few times when I was sending to multiple addresses on a list. Does this happen when you send single emails? If so then I contend it is some kind of hidden thing attempting to forward to a bad address. It's happened when I used a link address rather than type it in myself. There's an attached code (probably VB-kind) that is trying to forward secretly but the address is screwed. I'm currently on pain mds so I can't think super-clear right now or I'd try harder to remember when I've seen this before...
4 comments or Leave a comment